En gang man har litt ekstra god tid, f.eks på helg, passer det fint å ta med maten ut!
Enkel
Mat ute i det fri trenger ikke å være vanskelig! Det kan gjøres helt enkelt ved å kle på dere godt med klær, smøre frokost og ta med maten ut, eller dere kan pakke sekken og dra på tur. Kanskje dere vil lage middag ute? Nedenfor finner dere tips og inspirasjon!
Oppskrift pinnebrøddeig
Denne oppskriften er hentet fra utemat.no
Ingredienser: (Denne holder til 2 -3 personer. Litt etter
hvor mye deig du bruker på hver pinne)
4 dl hvetemel
1⁄2 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss soyaolje
ca. 1,5 dl vann
Slik gjør du:
1. Bland sammen det tørre.
2. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.
3. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for
at deigen ikke skal klistre seg til posen).
4. Spikk pinner og klem ut lange, tynne strimler av deig som du tvinner rundt
pinnene.
5. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.
Variasjoner:
Kanelbolle-pinnebrød: Ha med en pose med sukker og kanel og rull
pinnebrødet i blandingen før steking.
Pølse i pinnebrød: Grill pølsen nesten ferdig før du surrer pinnebrødet
rundt og steker til brødet er ferdig. Pass på at du ikke surrer for tett eller
tykt.
Pinnebrød med pålegg: Når pinnebrødet er ferdig kan det fylles med pålegg,
f.eks syltetøy.
Middagspinnebrød: Varier deigen med f.eks krydder eller ost.
Oppskrift appelsinkake
Med noen appelsiner og kakerøre får du en enkel og god
dessert på tur!
Du trenger:
Appelsiner
Kakerøre
Aluminiumsfolie
Ta med appelsiner og ferdig kakerøre eller en pose med
kakemiks og ingrediensene som står på pakka.
Kutt av toppen på appelsinen og spis innholdet. Pass på å ikke ødelegge
skallet. Fyll det tomme skallet med kakerøre, pakk appelsinen inn i
aluminiumfolie og sett den i glørne på bålet. Etter ca 30 minutter har du
deilige porsjonskaker.
Kos dere!
Team OHCB | 8 ganger |
Silje | 6 ganger |