Ute
MIX
Beta
×

Grill pinnebrød

Pinnebrød er en klassiker på tur og funker til alle måltid!

Middels

Registrere ny bruker

NB! Fra 15. april til 15. september er det generelt bålforbud. Da er det bare lov å tenne bål på etablerte bålplasser.

Denne oppskriften er hentet fra utemat.no

Ingredienser: (Denne holder til 2 -3 personer. Litt etter hvor mye deig du bruker på hver pinne)
4 dl hvetemel
1⁄2 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss soyaolje
ca. 1,5 dl vann

Slik gjør du:
1. Bland sammen det tørre.
2. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.
3. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).
4. Spikk pinner og klem ut lange, tynne strimler av deig som du tvinner rundt pinnene. 
5. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.

Variasjoner:
Kanelbolle-pinnebrød: Ha med en pose med sukker og kanel og rull pinnebrødet i blandingen før steking.
Pølse i pinnebrød: Grill pølsen nesten ferdig før du surrer pinnebrødet rundt og steker til brødet er ferdig. Pass på at du ikke surrer for tett eller tykt.
Pinnebrød med pålegg: Når pinnebrødet er ferdig kan det fylles med pålegg, f.eks syltetøy.
Middagspinnebrød: Varier deigen med f.eks krydder eller ost.
Godteripinnebrød: Varier deigen med noe søtt, f.eks rosiner, sjokolade eller minimarshmallows.

Siste "Grill pinnebrød" minner

Toppliste "Grill pinnebrød"

Team OHCB 3 ganger
Silje 2 ganger
Bønnålaget 1 ganger