Ute
MIX
Beta
×

Lek pinneleken

Artig lek som utfordrer balansen

Enkel

Registrere ny bruker

Enkel, men morsom lek der man kaster en spisset pinne i bakken og forsøker å få de andre ut av balanse.

Bruk en pinne som er 30-40 cm lang og et par cm i diameter. Spiss den ene enden og test at det går an å få den til å stå ved å kaste den i bakken.

Alle deltagerne stiller seg i en ring med avstand slik at fingrene berører neste mann når armene strekkes ut. Velg hvem som begynner. Denne tar pinnen og forsøker å få den til å stå i nærheten av foten til en av de andre deltagerne. En kan kaste mot hvem man vil eller neste i ringen – bli enige om dette. Dersom pinnen blir stående i bakken må den andre deltageren flytte foten sin slik at den på et eller annet vis berører pinnen. For at deltageren skal måtte flytte foten må pinnen ikke stå lengre unna deltagerens fot enn pinnens lengde. Deretter går turen videre med klokken til deltageren ved siden av den som kastet.

Om man ikke klarer å flytte foten ut til pinnen, eller om man mister balansen og faller er man ute av leken. Det er ikke lov å sette hendene i bakken annet enn når man flytter foten til pinnen. Den siste personen som står er vinner av leken.

Om man vil spille lenge kan hver deltager få én mulighet i løpet av leken til å samle bena igjen. Da må man få pinnen til å stå midt mellom bena til en av de andre deltagerne. Denne skal ikke flytte foten til pinnen.

Utstyr: Spisset pinne

Må spilles på gress eller annet underlag der man kan få en pinne til å stå ved å stikke den i bakken

Siste "Lek pinneleken" minner

Toppliste "Lek pinneleken"